home lb

dubbel detail 1

 

 

 

LAATSTE NIEUWS     Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

______________________________________________________________________________________________

JULI

Bij het presenteren van ontwerpen van meubels en interieurs gebruiken wij 3D-visualisaties (3D-tekeningen). Vooraf kan tot in detail zichtbaar worden gemaakt hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Deze foto-realistische 3D-tekening is voor de meeste opdrachtgevers prettiger dan schetsen en technische tekeningen. Bovendien kunnen eenvoudig aanpassingen of alternatieven zichtbaar worden gemaakt. Hoewel een visualisatie altijd een benadering van de werkelijkheid zal zijn, is onze ervaring dat de meeste eindresultaten nagenoeg overeenkomen met de gepresenteerde 3D-tekeningen. Daarnaast tonen wij de stalen van de te gebruiken materialen, zodat de klant een compleet beeld krijgt van het product. Hieronder ziet u verschillende voorbeelden van een 3D-visualisatie en het werkelijke product.

(links) 3D-visualisatie …… (rechts) Eindresultaat

 

3D dressoir 1resultaat dressoir

 

 

3D sportgangresultaat sport

 

 

resultaat vitrinekast3D vitrinekast

 

 

3D ak-ec 2resultaat ak-ec 2

 

 

3D ak-ecresultaat ak-ec

We zien een groeiende vraag naar deze manier van presenteren van ontwerpen. Niet iedere opdrachtnemer beschikt echter over de kennis en ervaring om te werken met 3D-visualistaties. Dat is voor ons de aanleiding geweest om deze tekentechniek aan opdrachtnemers aan te bieden. Inmiddels maken wij dan ook visualisaties in opdracht voor derden. Mocht dit voor jou ook interessant zijn, neem contact op om te bespreken hoe wij een bijdrage kunnen leveren.

 

 

______________________________________________________________________________________________

JUNI

In de zomer van 2014 zijn wij gestart met een restyling op het Noordgouw College in Heerde om het interieur een eigentijds gezicht te geven. Het project is in fasen uitgevoerd en wordt deze zomer grotendeels afgerond.
Begin dit jaar is de sportgang gerealiseerd met een ultrasoon gesneden vloer van Nora flooring. Deze restyling is niet onopgemerkt gebleven.
In het vakblad Schooldomein is een interview geplaatst met de locatiedirecteur van De Noorgouw, Marco de Vries, interieurarchitect Jan Koot van Koot-Productie en Dennis Hulleman en Jeroen Floris van Nora Flooring Systems.

Klik onderstaande link voor het volledige artikel:

Geslaagde restyling De Noordgouw Heerde

 

 

______________________________________________________________________________________________

MEI

PROFITEER NOG TOT 1 JULI VAN AANTREKKELIJK BTW VOORDEEL

Op 1 juli aanstaande vervalt de aantrekkelijke 6% regeling op arbeidskosten bij verbouw en renovatie van woningen ouder dan 2 jaar. Vanaf die datum gaat het normale 21% tarief weer gelden. Overweegt u een verbouwing of renovatie? Neem dan snel contact op en vertel ons uw woonwensen. We presenteren u graag de vele mogelijkheden en voordelen van samenwerken met Koot-Productie.

 

Laag tarief, hoge kwaliteit

De 6% BTW regeling is in het leven geroepen om de verbouw en renovatie van woningen van 2 jaar en ouder te stimuleren. Het lage tarief is onder meer van toepassing op de vervaardiging van hoogwaardige maatwerk-oplossingen zoals inbouwkasten, keukens en wandafwerkingen. Voorwaarde is, dat de door ons gemaakte producten onderdeel gaan uitmaken van uw woning. Zoals het trappenhuis dat wij een make-over gaven.

 

Uit de praktijk

De afbeeldingen hieronder spreken voor zich. Dit trappenhuis was aan renovatie toe, omdat het niet meer paste bij de rest van de woning. Deze trap met inbouwkasten, waaronder de c.v. ketel is ingebouwd was erg gedateerd en detoneerde met de rest van de woning. De trap was gemaakt uit massief merbau, bruin/rood van kleur. Tevens waren de trapbomen opgebouwd uit verschillende onderdelen waardoor het zwaar en onrustig oogde. We hebben de trapbomen strakker gemaakt en lichtgrijs afgelakt. Er zijn nieuwe frontpanelen geplaatst met verschillende kleuren en decoren. Op een aantal panelen is verlichting aangebracht. Het resultaat: een eigentijds trappenhuis dat weer helemaal past bij de woning.

 

trappenhuis 06

fronten met verschillende kleuren/decoren en verlichting

 

trappenhuis 07trappenhuis 04trappenhuis 05

rechts onder de trap is de c.v. ketel ingebouwd, de trap is lichtgrijs afgelakt

 

 

_____________________________________________________________________________________________

APRIL

Op dit moment zijn we bezig met de restyling van diverse lokalen en verkeersruimtes op de Noordgouw te Heerde. In de zomer van 2014 zijn we daar gestart met de entree,verkeersruimte BG en aula. Begin van dit jaar hebben we deze restyling door kunnen zetten naar de sportgang. Momenteel zijn we bezig met de plannen voor de rest van het gebouw. Hieronder een aantal 3D visuals van de verkeersruimte aardrijkskunde/economie en het muziek lokaal.

 

12-2 12-3verkeersruimte aardrijkskunde/economie, de Noordgouw

 

ng muziek 2muziek 9-1 muzieklokaal, de Noordgouw

 

 

_____________________________________________________________________________________________

MAART

Als vervolg op de restyling afgelopen zomer op de Noordgouw in Heerde, zijn wij begin dit jaar verder gegaan met het restylen van de sportgang. Deze lange smalle gang, waar zich links de kleedkamers bevinden en rechts de gymzalen, is voorzien van een ultrasoon gesneden rubber vloer in de vorm van een sintelbaan. Links hangt een vitrine-/ en een gevonden-voorwerpen-kast. Op deze kasten zijn toeschouwers afgebeeld. Op de rechterwand komen nog afbeeldingen van sportende leerlingen.

 

sport oud sport nieuwsportgang oud en nieuw (visualisatie), de Noordgouw

 

sport 2 sport 1sportgang, de Noorgouw

 

 

_____________________________________________________________________________________________

FEBRUARI

In dit combinatie-meubel zijn meerdere wensen verwerkt. De opdracht was aanvankelijk een grote wandkast met zowel hang- als legruimte voor een jongenskamer. De kamer leende zich om “door de hoek” te gaan, waardoor deze vorm is ontstaan. In het meubel is behalve veel opbergruimte een bureau en leesstoel verwerkt. Aangezien de kast 260 cm hoog is, zijn de bovenste delen te bereiken met een verschuifbaar trapje. In het open vak / bureau is dimbare ledverlichting gemonteerd.

 

wandkast paul visser  visualisatie wandmeubel

kp 1 copy kp 2 copy  resultaat wandmeubel

 

 

_____________________________________________________________________________________________

JANUARI

Afgelopen zomer zijn we gestart met het restylen van het interieur van het Noordgouw College in Heerde. We zijn begonnen met de entreehal, verkeersruimte BG (begane grond) en aula. Zonder bouwkundige ingrepen zijn we erin geslaagd om het gebouw lichter en rustiger te maken.  De muren en deuren zijn geschilderd en de aulavloer is vernieuwd. Er zijn kaderpunten gekomen waar posters en overige informatie kan worden opgehangen en er zijn fotopanelen geplaatst, waarop verschillende (studie) profielen: expressie, sport en research worden uitgebeeld door eigen leerlingen (gefotografeerd door Teamup-vormgeving). Het gebouw krijgt door deze aanpassing de uitstraling die past bij deze tijd en bij deze school.

 

aula 1 ngentree 1 ng

sport 1 ngaula 2 ng  resultaat restyling, de Noordgouw

 

 

____________________________________________________________________________________________